Hissvakten
21565
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21565,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Hissvakten

Det här är ett pågående film- och gestaltningsprojekt som jag arbetar med tillsammans med Anna Bergion. Med Hissvakten vill vi berätta en magisk historia som undersöker hur dödsögonblicket kan gestalta sig i ett nutida Sverige där klyftor och filterbubblor alltmer tycks prägla vårt samhälle. Berättelsen utgår från den likgiltiga Karen som motvilligt tvingas ta jobbet som hissvakt på Nya arbetsförmedlingen. Arbetet verkar enkelt. Karen ska bara sköta knapparna och se till att hissresenärerna kommer rätt. Men när de första fyra gästerna klivit in i hissen är något som inte stämmer. Våningsplanen är oändliga och ingen vet vart de ska. Snart förstår Karen att hon fått i uppgift att ansvara för resenärernas sista resan från livet in till döden.

Kortfilmen produceras i första hand för webben med sex visuella videoverk som utgår från berättelsens olika karaktärer och hålls samman av en ramberättelse. Hissvakten kommer i sin helhet att visas på festivaler i och utanför Norden. Det gestaltningsmässiga arbetet sker till stor del kollaborativt, med utgångspunkt i de karaktärer som som figurerar i berättelsen.

Kategori

Kortfilm för webben i 6 delar

Längd

60 min (10 min/avsnitt)

Genre

Magisk realism

Målgrupp

20-35

Manus & regi

Anna Bergion & Elin Frost

Producent

Elin Frost & Anna Bergion

Hemsida

Hissvakten