Select Portfolio
-1
archive,post-type-archive,post-type-archive-portfolio_page,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
Title Image

Archive

Hissvakten

Det här är ett pågående film- och gestaltningsprojekt som jag arbetar med tillsammans med Anna Bergion. Med Hissvakten vill vi berätta en magisk historia som undersöker hur dödsögonblicket kan gestalta sig i ett nutida Sverige där klyftor och filterbubblor alltmer tycks prägla vårt samhälle. Berättelsen utgår från den likgiltiga Karen som motvilligt tvingas ta jobbet som hissvakt på Nya arbetsförmedlingen. Arbetet verkar enkelt. Karen ska bara sköta knapparna och se till att hissresenärerna kommer rätt. Men när de första fyra gästerna klivit in i hissen är något som inte stämmer. Våningsplanen är oändliga och ingen vet vart de ska. Snart förstår Karen att hon fått i uppgift att ansvara för resenärernas sista resan från livet in till döden.

Kortfilmen produceras i första hand för webben med sex visuella videoverk som utgår från berättelsens olika karaktärer och hålls samman av en ramberättelse. Hissvakten kommer i sin helhet att visas på festivaler i och utanför Norden. Det gestaltningsmässiga arbetet sker till stor del kollaborativt, med utgångspunkt i de karaktärer som som figurerar i berättelsen.

0

Gerillabroderi: Hijab i Vellinge

Om jag utan förkunskaper i slöjdhantverk går med i en hemslöjdsförening med intentionen att skapa bilder som kan påverka det offentliga rummet, vad händer då? Är det legitimt att utnyttja min yttrandefrihet som självutnämnd konstnär i ett verk där jag är en av flera andra avsändare? Söderslätts hemslöjdsförening drog våren 2017 igång ett projekt där frivilliga från föreningen skulle brodera en varsin bit av Vellinge kommun. Det hela skulle resultera i en karta med intentionen att under nästkommande år hängas på flera allmänna platser som exempelvis i kommunhuset och i  konsthallen. Jag såg en möjlighet att på en ny arena och i en ny kontext uppmärksamma frånvaron och samtidigt välkomna människor med utländsk bakgrund i kommunen. Jag broderade därför en kvinna som omhuldas av en hijab samtidigt som hon reser sig ur havet utanför Vellinges kustremsa. Kvinnans hijab och havet är oskiljaktiga. I famnen håller hon ett litet barn och hennes ansikte är vänd mot Vellinge.

 

0

Den sjätte kontinenten

I denna pjäs av Daniel Pennac drömmer en familj om en värld fri från smuts. De startar en tvålfabrik! Under tre generationer växer företaget till ett internationellt konglomerat. Fabriken sprutar ur sig tvål, och i skuggan av tvåltillverkningen produceras – sopor. Världens fräschaste familj blir världens största producent av avfall. Avfall som nu flyter omkring i världshaven. Den sjätte kontinenten är en satir över hur västvärldens strävan efter hög levnadsstandard resulterat i en marin katastrof. Föreställningen är en del av Teater Sagohusets samarbete med Lunds universitet, Lunds tekniska högskola och aktörer inom vatten och miljö i närområdet. En utställning på temat ’plaster i våra hav’ är uppbygd i foajén och visas i samband med föreställningen.

Fimbulvinter

Haven svämmar över med plast och skräp! Den stackars Midgårdsormen, som tagit på sig att äta upp alla havets sopor klarar det inte mer. Nu blir det upp till ekorren Ratatosk, geten Heidrun och korparna Hugin och Munin att tillsammans med publiken hitta en väg framåt.  Med hjälp av figurer från vår nordiska mytologi berättas en spännande historia där publiken får möta konsekvenserna av människans nedskräpning, med lika stort allvar som med bestämd hoppfullhet. Musik och mystik genomsyrar denna färgsprakande föreställning som riktar sig till låg och mellanstadieelever.

0

Om det här varit en feelgoodfilm

Sebastian och Rebecka är bästa vänner sedan barndomen då Rebeckas okända halvsyster Agnes plötsligt dyker upp. Relationerna förändras i en handvändning och alla tre tvingas konfrontera invanda mönster och vidare ifrågasätta deras relationer. Vem vill man vara? Vems åsikter är på riktigt? Och kan man förändras på en vecka?

 

Straffängel

Straffängel är en berättelse om fyra unga människor med helt olika uppväxtförhållanden i deras kamp mot prestationsågnest och jakten på känslan v att höra till. De har höga krav på livet och har hittat en genväg i tillvaron. Men priset det får betala är högt.

Swedwatch

Det här är en animerad utbildningsfilm om hur företag som levererar varor eller tjänster till projekt i konfliktområden kan arbeta för att förhindra eller begränsa kränkningar av mänskliga rättigheter. Uppdraget kom från Swedwatch och till detta projekt kopplade jag på Rundfunk Media som exekutiv producent. Jag stod för det övergripande arbetet med idé och innehåll och Rundfunk Media med kundkontakt och kvalitetssäkring.

0

Eldskäl

I Eldskäl möter vi tre syskon som är uppväxta i en dysfunktionell familj och som på olika sätt kämpar med livet och relationerna till varandra. Föreställningen tar sin början under ett impulsivt handlande som i media snabbt rubriceras som mordbrand. Pressade av trycket utifrån och inifrån tvingas de till insikter om valfrihet och ansvar.

0

Fast Lane Clothing

Detta var ett gestaltningsprojekt som jag gjorde 2015 under min mastersutbildning i Konstnärlig Gestaltning. Verket bestod av flera delar och ville till sitt innehåll lyfta fram problematiken med billig klädproduktion utifrån ett ekologiskt perspektiv. Samtidigt ville jag att betraktaren skulle få värdera de olika delarna av verket genom en interaktiv värderingsprocess. Med utgångspunkt i vilken gestaltningsform som gjorde störst intryck hos betraktaren ville jag se vad som hände med verket om varje enskild del fick stå i relation till de andra delarna. Kan ett verk bedömas utifrån sig själv?

0