Portfolio Categories Producent
-1
archive,tax-portfolio_category,term-producent,term-117,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
Title Image

Archive

Hissvakten

Det här är ett pågående film- och gestaltningsprojekt som jag arbetar med tillsammans med Anna Bergion. Med Hissvakten vill vi berätta en magisk historia som undersöker hur dödsögonblicket kan gestalta sig i ett nutida Sverige där klyftor och filterbubblor alltmer tycks prägla vårt samhälle. Berättelsen utgår från den likgiltiga Karen som motvilligt tvingas ta jobbet som hissvakt på Nya arbetsförmedlingen. Arbetet verkar enkelt. Karen ska bara sköta knapparna och se till att hissresenärerna kommer rätt. Men när de första fyra gästerna klivit in i hissen är något som inte stämmer. Våningsplanen är oändliga och ingen vet vart de ska. Snart förstår Karen att hon fått i uppgift att ansvara för resenärernas sista resan från livet in till döden.

Kortfilmen produceras i första hand för webben med sex visuella videoverk som utgår från berättelsens olika karaktärer och hålls samman av en ramberättelse. Hissvakten kommer i sin helhet att visas på festivaler i och utanför Norden. Det gestaltningsmässiga arbetet sker till stor del kollaborativt, med utgångspunkt i de karaktärer som som figurerar i berättelsen.

0

Den sjätte kontinenten

I denna pjäs av Daniel Pennac drömmer en familj om en värld fri från smuts. De startar en tvålfabrik! Under tre generationer växer företaget till ett internationellt konglomerat. Fabriken sprutar ur sig tvål, och i skuggan av tvåltillverkningen produceras – sopor. Världens fräschaste familj blir världens största producent av avfall. Avfall som nu flyter omkring i världshaven. Den sjätte kontinenten är en satir över hur västvärldens strävan efter hög levnadsstandard resulterat i en marin katastrof. Föreställningen är en del av Teater Sagohusets samarbete med Lunds universitet, Lunds tekniska högskola och aktörer inom vatten och miljö i närområdet. En utställning på temat ’plaster i våra hav’ är uppbygd i foajén och visas i samband med föreställningen.

Fimbulvinter

Haven svämmar över med plast och skräp! Den stackars Midgårdsormen, som tagit på sig att äta upp alla havets sopor klarar det inte mer. Nu blir det upp till ekorren Ratatosk, geten Heidrun och korparna Hugin och Munin att tillsammans med publiken hitta en väg framåt.  Med hjälp av figurer från vår nordiska mytologi berättas en spännande historia där publiken får möta konsekvenserna av människans nedskräpning, med lika stort allvar som med bestämd hoppfullhet. Musik och mystik genomsyrar denna färgsprakande föreställning som riktar sig till låg och mellanstadieelever.

0

Swedwatch

Det här är en animerad utbildningsfilm om hur företag som levererar varor eller tjänster till projekt i konfliktområden kan arbeta för att förhindra eller begränsa kränkningar av mänskliga rättigheter. Uppdraget kom från Swedwatch och till detta projekt kopplade jag på Rundfunk Media som exekutiv producent. Jag stod för det övergripande arbetet med idé och innehåll och Rundfunk Media med kundkontakt och kvalitetssäkring.

0

Eldskäl

I Eldskäl möter vi tre syskon som är uppväxta i en dysfunktionell familj och som på olika sätt kämpar med livet och relationerna till varandra. Föreställningen tar sin början under ett impulsivt handlande som i media snabbt rubriceras som mordbrand. Pressade av trycket utifrån och inifrån tvingas de till insikter om valfrihet och ansvar.

0

Lust

”LUST” handlar om de två ytterligheterna Petra och Wilma som går i ettan på gymnasiet. Petra är en radikal feminist som med stort engagemang kämpar mot pornografi och den objektifierande kvinnorollen. Petra är bestämd, ambitiös och politiskt aktiv. Wilma lever för dagen, vill alltid synas och spelar gärna på sin sexualitet öppet och utan hämningar. I ett skolprojekt förs de samman och bådas värderingar sätts på prov.

0