Portfolio Categories Manusförfattare
-1
archive,tax-portfolio_category,term-manusforfattare,term-116,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
Title Image

Archive

Hissvakten

Det här är ett pågående film- och gestaltningsprojekt som jag arbetar med tillsammans med Anna Bergion. Med Hissvakten vill vi berätta en magisk historia som undersöker hur dödsögonblicket kan gestalta sig i ett nutida Sverige där klyftor och filterbubblor alltmer tycks prägla vårt samhälle. Berättelsen utgår från den likgiltiga Karen som motvilligt tvingas ta jobbet som hissvakt på Nya arbetsförmedlingen. Arbetet verkar enkelt. Karen ska bara sköta knapparna och se till att hissresenärerna kommer rätt. Men när de första fyra gästerna klivit in i hissen är något som inte stämmer. Våningsplanen är oändliga och ingen vet vart de ska. Snart förstår Karen att hon fått i uppgift att ansvara för resenärernas sista resan från livet in till döden.

Kortfilmen produceras i första hand för webben med sex visuella videoverk som utgår från berättelsens olika karaktärer och hålls samman av en ramberättelse. Hissvakten kommer i sin helhet att visas på festivaler i och utanför Norden. Det gestaltningsmässiga arbetet sker till stor del kollaborativt, med utgångspunkt i de karaktärer som som figurerar i berättelsen.

0

Om det här varit en feelgoodfilm

Sebastian och Rebecka är bästa vänner sedan barndomen då Rebeckas okända halvsyster Agnes plötsligt dyker upp. Relationerna förändras i en handvändning och alla tre tvingas konfrontera invanda mönster och vidare ifrågasätta deras relationer. Vem vill man vara? Vems åsikter är på riktigt? Och kan man förändras på en vecka?

 

Straffängel

Straffängel är en berättelse om fyra unga människor med helt olika uppväxtförhållanden i deras kamp mot prestationsågnest och jakten på känslan v att höra till. De har höga krav på livet och har hittat en genväg i tillvaron. Men priset det får betala är högt.

Swedwatch

Det här är en animerad utbildningsfilm om hur företag som levererar varor eller tjänster till projekt i konfliktområden kan arbeta för att förhindra eller begränsa kränkningar av mänskliga rättigheter. Uppdraget kom från Swedwatch och till detta projekt kopplade jag på Rundfunk Media som exekutiv producent. Jag stod för det övergripande arbetet med idé och innehåll och Rundfunk Media med kundkontakt och kvalitetssäkring.

0

Eldskäl

I Eldskäl möter vi tre syskon som är uppväxta i en dysfunktionell familj och som på olika sätt kämpar med livet och relationerna till varandra. Föreställningen tar sin början under ett impulsivt handlande som i media snabbt rubriceras som mordbrand. Pressade av trycket utifrån och inifrån tvingas de till insikter om valfrihet och ansvar.

0

Lust

”LUST” handlar om de två ytterligheterna Petra och Wilma som går i ettan på gymnasiet. Petra är en radikal feminist som med stort engagemang kämpar mot pornografi och den objektifierande kvinnorollen. Petra är bestämd, ambitiös och politiskt aktiv. Wilma lever för dagen, vill alltid synas och spelar gärna på sin sexualitet öppet och utan hämningar. I ett skolprojekt förs de samman och bådas värderingar sätts på prov.

0

Skuggad supernova

Skuggad supernova är en novellfilm som handlar om tre huvudkaraktärer som oberoende av varandra planerar att avsluta sina liv den dag de fyller 27. Filmen gjordes på Molkom Folkhögskola som ett studentarbete och togs vidare för att senare vinna UngaÖrnars filmpris för Bästa manus 2002.