Fatta pennan
21690
page-template-default,page,page-id-21690,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
Title Image

Skrivarhelg på Näset 26-27 mars

Vare sig du har en bok i byrålådan som aldrig blir klar, en dröm om att få ge ut en barnbok eller bara vill skriva av dig lite, är du varmt välkommen till en helg i skrivandets tecken nere i Skanör. Tillsammans i vacker miljö undersöker vi opretentiöst och nyfiket vad text kan vara, lär oss att använda vår inre kritiker vid rätt tillfälle och samtalar om de berättelser som skapar vår verklighet. Du kanske skrivit i många år och bara kört fast eller kanske har du egentligen aldrig skrivit men en stark dröm att utforska. Vi utgår från gruppens behov och erfarenheter samtidigt som vi använder beprövade metoder och smarta knep för att få ut orden.

Kursupplägg

Lördag 16/11 09.30-16.30

Vi börjar helgen med att under en kopp kaffe lära känna varandra. Därefter varvas dagen med lekfulla, inspirerande skrivövningar och reflektionsarbete. Det är rekommenderat att du tar med dig egen dator om du vill skriva på tangentbord. Lunch och fika serveras på Spelabäcken. De som vill och orkar går till puben Stationen för ett glas vin när dagen är slut.

 

Söndag 17/11 09.30-14.00

Under söndagen ligger fokus på att hitta individuella strategier att fortsätta skrivandet framåt och hålla uppe  inspirationen och arbetet. Vi tränar i att arbeta med våra texter och får hjälp att förstå vad som menas med den egna berättarrösten. Vi avslutar dagen med en gemensam lunch.

Plats
Mitt på Mellangatan i Skanör, ett stenkast från Skanörs centrum ligger Hotell Spelabäcken, ett litet gemytligt stadshotell med ett tillhörande café som omfamnas av mycket kärlek, värme och hjärta. Där kommer vi att husera under dessa två dagar och för de som vill finns möjlighet att övernatta till specialpris. Vi blir serverade lunch och fika i en härlig miljö. Är det fint väder kommer vi att vara ute en del i den vackra trädgården men annars har vi ett ljust skrivarrum som är bokat för oss.
Jag är verksam dramatiker och utbildad Kaospilot med en tvåårig master i Kultur och Mediegestaltning från Linköpings Universitet. Tillsammans med Anna Bergion startade jag Teater ACTA i Göteborg 2002 vilket blev min konstnärliga plattform under flera år. På senare tid har jag arbetat mer gränsöverskridande inom konsten parallellt som jag teoretiskt fördjupat mig i ledarskap och utvärdering inom den konstnärliga praktiken. Just nu skriver jag på tv-serien Hissvakten med stöd av Svenska Filminstitutet och arbetar med ett barnboksmanus.
ANMÄL DIG HÄR
[wpforms id=”21589″ title=”true” description=”false”]